Tänään oli vuorossa Taitavien Tassujen ensimmäinen koulutuskerta VOI/EVL -kurssilla. Kouluttajana toimii kurssilla Tuire Marjamäki-Askolin. Viileä sää, alustana aurattu hiekkakenttä.

Tehtiin paljon treeniä häiriön alla. Heti alkuun seuraamista, mikä ei oikein luonnistunut. Caro ei ollut yhtään mukana. Samassa harjoituksessa myös paikalla istumista, ei ongelmia -> aika rauhallinen oli. Sitten paikkamakuu, taisi olla n. 4 minuuttia. Meni nätisti maahan ja pysyi paikallaan, oli kuulemma palellut, mutta ei muuten rauhaton. Jes! Sen jälkeen maahanmenoja / istumaan nousuja niin, että viereiset koirakot käskyttivät. Kerran nousi väärään aikaan istumaan, muuten hyvä, kun ei olla näin ennen harjoiteltu. Sitten idarityyppistä harjoittelua, seuraamisesta seisomista, istumista ja maahanmenoa sekä normaalista ja hitaasta käynnistä että juoksusta. No, seisominen ei luonnistunut lainkaan (alkuun ei myöskään maahanmeno). Ollaan viime aikoina hinkattu niin paljon istumista, että tarjoaa sitten sitä koko ajan. Pari kertaa piti nostaa koko koira seisomaan ja antaa odota-käsky. Sitten alkoi vähän käsimerkilläkin tehdä. Tehtiin luoksetuloja niin, että käskiessä koiraa luokse olivat omat silmät kiinni. No, Caropa löytyi tuosta etuvasemmalta poikittain istumasta. Huomaamattani siis annan jotain apua. Normaalissa luoksetulossa ei ollut ongelmia. Seuraaminen sisälsi pysähdyksiä, käännöksiä oikeaan ja vasempaan, täyskäännöksiä, paikalla käännöksiä, peruuttamista, askeleita vasemmalle ja näitä myös juoksusta/hitaasta käynnistä. Kaiken kaikkiaan kontakti pysyi hyvin ja koira teki niin hyvin kuin pystyi. Selvimmin nousi kuitenkin esille se, ettei perusasento pysy. Eli on väljä tai vino. Tämän kanssa pitää tehdä töitä.

Mukava treeni, Caro oli hyvin kuulolla. Heti tunnin alussa pamahti jossain aika kovasti ja Caro pyöri hetken ajan jaloissa. Palautui tästä kuitenkin nopsaan ja saatiin hyvä treeni tehtyä. Hjyvä, hjyvä!!!