Päästiinpä nyt kuukauden tauon jälkeen agitreeneihin ja hauskaa oli! Siirryttiin harjoittelemaan nyt Laukaan Eläinsairaalan maneesiin ja mukavalta tuo maneesi tuntui...  Ja Caron mielestä maistuikin ;)

1. Harjoitus

1047634.jpg

Tässä ensimmäisellä kerralla vienti kakkosaidalta kolmoselle töksähti, osittain sen takia, että jäin katsomaan, jäikö Caro syömään hevosten tuotoksia... Intoa oli kuitenkin niin paljon, että kangertelun jälkeen tuli vauhdilla ja päästiin eteenpäin. Puomin ylösmenokontakti on siinä ja siinä. Siihen pitää nyt kiinnittää huomiota. Putkelle irtosi nätisti ja kutosaidan takaakierto hyvä. Kepeille nopea meno (näytin aika pitkälle omalle kädellä keppien ekan välin), kesti valssin pujon päässä, joten valssi siinä ja kiepsautukset kasi ja ysi aidalle. Meinasi hakea puomia. Eka kerta siis ok. Otettiin vielä uudestaan, jolloin kakkosen ja kolmosen väli meni hyvin, ongelma olikin sitten kutosaidan takaakierto, eli nykäisi minun vartalonliikkeestä ohi aidan. Myös kepeillä haistelua ja sitä hevosp***** etsiskelyä *murmur* Otin namin molempiin käsiin ja aloitettiin alusta. Sitten alkoi toimia, eli ei enää maneesin hiekka kiinnostanut, vaan mentiin hyvin. Ongelmat siis tulivat siitä, että neiti juoksi pää alhaalla eikä katsonu ohjausta. Tämä kerta tosi hyvä, hyvin alkaa hakea keppejä ja vauhtikin on ok. Ohjaaja sai kommenttia siitä, että painostaa liikaa (kumartuu liiaksi kohden) koiraa puomin alasmenolla, eli tähän kiinnitettävä huomiota.

2. Harjoitus

1047635.jpg

Tässä alku toimi paremmin (ehkä ne ohjaajan kädet olivat siellä, missä pitikin). Mutta kolmosaidan jälkeen ohjaaja ei enää muistanut, mihin mennä. Otettiin uusiksi ja meni paremmin. Pitäisi varmaan kehittää allekirjoittaneen muistikapasiteettia. Tosi nätti puomi ja irtoaminen putkeen. En odottanut koiraa tarpeeksi seiska-aidan jälkeen, joten Caro haki siinä välissä puomia. Otettiin alku uudelleen ja nyt kepeille vienti oli parempi. On muistettava odottaa sitä koiraa, ettei jää liian taakse. Hyvät kepit eikä ongelmia loppuradassa. Toisen kerran viileteltiin rata nätisti läpi, ei suurempia ongelmakohtia.

Huomioita:

- namit käteen, jos näyttää siltä, että koira keskittyy enemmän tuijottelemaan maneesin hiekkaa kuin ohjaajan käsiä

- kepeille koiran (omatoiminen) vienti paremmaksi, eli eri kulmat ym. kuntoon