Vanilla oli tänään Laukaan Koiraharrastajien järjestämän tokoalokkaat-loppukurssin loppukoe. Pistesaalista kertyi 116 ja sillä olisimme saaneet III-tuloksen virallisissa kisoissa. Emme ole opetelleet palkatonta treeniä lainkaan ja nyt, kun tehtiin kaikki liikkeet putkeet palkatta niin motivaatiohan siinä meinasi mennä. Mutta yleisesti ottaen ihan lupaava "koe". Tuomarina toimi Hanna Lämsä ja liikkeenohjaajana Birgitta Burman-Hallikainen. Ohessa vielä osa-alueet pisteiden ja selitysten kera.

1. Luoksepäästävyys: 9 (x1) - nousi seisomaan ja peruutti hieman, muuten ok.

2. Paikalla makaaminen: 5 (x3) - nousi istumaan, sillä yksi koirakoista haukkui ja oli levoton, levottomuus siirtyi Vaniin, mutta pysyi kuitenkin istumassa, hyvä noin.

3. Seuraaminen kytkettynä: 9 (x2) - hieman meinasi jätättää käännöksissä, nättiä seuraamista.

4. Seuraaminen taluttimetta: 5 (x4) - vähän taisi motivaatio kadota edellisen liikkeen aikana, jätätti yhdessä kohtaa aika pahasti ja tarvitsi lisäkäskyn, loppua kohden liike parani.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0 (x2) - Vani ei ollut mukamas kuullutkaan koko liikkeestä, vaan meni vasta kolmannella käskyllä (kera käsimerkin) maahan, meidän bravuuriliikkeestä pyöreä nolla.... hmph.

6. Luoksetulo: 9,5 (x3) - ohjaajan turhasta vartaloavusta puoli pistettä poies.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0 (x2) - tämä liike on nyt muutenkin kesken, ei pysähtynyt käskyillä, eikä kyllä vielä osaa liikettä.

8. Estehyppy: 8,5 (x2) - Tämä liike tehtiin ensimmäistä kertaa kokonaisena, tepasteli vähän, kun siirryin vierelle, enkä nyt muista oliko jotain muuta. Mutta hieno suoritus ensimmäiseksi kerraksi!

9. Kokonaisvaikutus: 8,5 (x1)

yht. 116 pistettä, III-tulos

Ihan hyvältä tämä näyttää Vanin suhteen, nyt tarvitaan vaan toistoja ja tietynlaista varmuutta tekemiseen (joka tulee juuri niiden toistojen kautta). Lisäksi vähennetään namipalkan määrää ja lähdetään tekemään enemmän kokeenomaisia suorituksia. Aika tyytyväinen olin tuohon epeliin, vaikka loppupistemäärä onkin aika laihanlainen ;)