Ei meinaa nyt tämä blogi pysyä mukana treenien kirjaamisessa. Ollaan treenattu useasti, mutta en ole jälleen ehtinyt kirjailemaan tapahtunutta. Mutta tässäpä tämän päivän treenit, paikkana vieras hiekkakenttä Palokassa, viileä ilta, ehti jo hiukan hämärtää.

Caron kanssa alkuun ruutua. Nami maassa, ruudun keskellä. Ensimmäisen kerran meni ruutuun sivusta, ei yhtään hahmottanut, missä nami on (-> namialusta käyttöön siis). Toisella kerralla lähetys lähempää, nyt suoraviivainen meno ruutuun. Pari kertaa tältä lyhyemmältä matkalta ja sitten taas pidempi matka. Menee vauhdikkaasti ruutuun ja stoppaa aika hyvin odota-käskyllä. Toistoja tarvitsee, ei ole vielä oikein "hoksannut", mikä on jutun juju. Mutta nami riittää palkkana. Ruudun jälkeen liikkeestä istumista, on alkanut hoksata tämän, istuu suoraan ja nopeasti. Tarvitsee vielä pienen vartaloavun, mutta muuten ihan hyvässä kuosissa tuo liike. Joskus tarjoaa maahanmenoa/seisomista, eli ei täysin vahva vielä. Hiukan seuraamista otettiin myös, pääasiassa käännöksiä paikallaan sekä oikealle että vasemmalle. Vasemmalle käännökset ovat parantuneet huomattavasti, käyttää hyvin takapäätä. Myös nopeuden vaihteluja, eli juoksua ja hidasta käyntiä. Ok. Luoksetuloa ollaan tehty vain lyhyeltä matkalta, on alkanut tarjoamaan maahanmenoa ja tekee sen ihan kivasti (ts. nopeasti). Toistoja tähänkin. Loppuun otetiin vielä muutaman minuutin mittainen paikkamakuu hämärässä, matkaa reilu 20 metriä, selkä koiraan päin käännettynä. Pysyi hyvin, olin siis näkyvissä ja välillä vilkuilin selän taakse. Viime syksynähän tuo ei kyennyt olemaan paikkamakuussa hämärässä, joten edistymistä siihen nähden ;)

Vanin kanssa aloitettiin rauhoittumalla, koira perusasentoon ja siinä kontaktia. Lyhyitä seuraamispätkiä ja käännöksiä oikealle. Kontakti saisi olla pysyvämpi, mutta paikka pysyi hyvin oikealla kohdalla. Pari kertaa liikkeestä maahanmeno, joka alkaa olla aika valmis liike. Menee maahan nopeasti ja suoraan. Perusasentoon nousua vielä hiottava. Luoksetulossa ensimmäinen namin avulla, vino perusasento. Sen jälkeen lelun kanssa, eli hieman harjoiteltiin sitä, että koira pysyy paikallaan vaikka minä heilun lelun kanssa samaan aikaan. Ekassa lähti hiipimään, mutta sitten pari onnistunutta luoksetuloa. Ihanan vauhdikkaita ja molemmissa suorat perusasennot. Oikein hieno! Tässäkin liikkeessä loppuperusasentoon siirtyminen vaatii hiomista. Lopussa otettiin lelun kanssa liikkeestä seisomista, lelulla opettaminen taitaa sopia paremmin Vanille. Peruuttelin itse ja käskin seisomaan (käsimerkki apuna), lelu lensi aina nopeasta pysähdyksestä. Tämä liike siirrettävä ohjaajan sivulla tapahtuvaksi. Lyhyitä paikkamakuita oli harjoitusten välissä, kaikki ok.