789958.jpg

Tällainen oli meidän ensimmäinen harjoitus Caron kanssa. Alussa jätin Caron liian taakse, eli piti lähteä ikään kuin yhdessä liikkeelle, jolloin saatiin aikaiseksi voimakkaampi valssi kakkoshypyn ja putken välillä. Jos jätin Caron liian taakse, valssi oli aivan liian tehoton ja koira sukelsi putken väärään päähän. Nelos- ja vitosesteen välistäveto sai olla napakka, muuten hyppäsi väärästä suunnasta. Sama toistui kasi- ja ysiaitojen välillä. Välistäveto piti tehdä niin, että muutin suuntaa vastakkaiseksi, jolloin oma liike pakotti Caron mukaan. Kopautteli pariin otteeseeb muuria, en tiedä miksi. Vire oli todella korkealla, hyvä! Kesti toistot ja muurinkopautukset ;)

Toisesta harjoituksesta minulla ei ole kuvaa, mutta siinä toistuivat samat ohjaajan virheet kuin ensimmäisessä harjoituksessa. En odota koiraa tarpeeksi, jolloin se tekee omia ratkaisuja. Välistävetojen on oltava napakoita, mutta oman liikkeen on jatkuttava silti.

Väliajalla otettiin myös kontakteja. Otin rytminvaihdoksia ennen kontakteja ja sillä saatiin ylösnousut varmemmiksi. Tämä pitää muistaa varsinkin puomilla, sillä välillä tassu osuu juuri ja juuri kontaktille.

TOKOA

- seuraaminen: lyhyt pätkä, kerran jätätti, mutta muuten innokasta ja hyvä vire jatkui

- luoksetulo: ensin lyhyellä matkalla - priima, toinen pitkällä - pysähtyi huonosti enkä palkannut, kolmas oli pitkällä matkalla ja todella hyvä, vaikka vieressä haukahti koira käsimerkin aikana, kyllä se osaa :)

- nouto: saalisti, vino luovutus (->liian korkea vire?), laitoin Caron istumaan ja menin sen selän taakse, kapula jäi puoleen väliin ja pyysin tuomaan sen -> rauhallinen otto ja tiivis luovutus, tällä tekniikalla voisi liikkeeseen hakea rauhallisuutta

- kaukot: ei ongelmia!