En ole ehtinyt kirjoittaa treenien jälkeen päiväkirjaa. Tässä kootusti tämän viikon tekemiset Tmi WowWow:n kurssilla.

Kontaktikävely: Tätä olemme tehneet paljon. Kiihtyy vielä, kun muut tekevät, mutta pää pysyy paremmin kasassa. Hihnalla "avustaminen" on ohjaajan puolelta vähentynyt. Rauhoittuu paremmin tekemiseen.

Paikalla makaaminen: Treenin alussa nousee maasta herkemmin, mutta sitten kun allekirjoittanut rauhoittuu, on paikkamakuukin paljon parempi. Olen liikkunut n. 5 metrin säteellä Vanista sekä takana, edessä että sivuilla. Pyörähtää aika ajoin jopa lonkalleen -> rauha maassa...

Perusasento: Avustan namilla, hakee sen kanssa paikan hyvin. Malttia sivulla istumiseen pitää vielä kasvattaa.

Seuraaminen: Tätä ollaan tehty maksimissaan viidellä askeleella. Hakee hyvin perusasennon, kunhan on ekana rauhallinen. Jos vire liian korkealla, menee häsläämiseksi.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Tämä on hyvällä mallilla, nyt vaan pitää kasvattaa etäisyyttä. Oma vartalonapu (pieni sellainen), on pikkuhiljaa hävitettävä.

Luoksetulo: Näyttää hyvältä, eteen istuminen vielä vino. Sitä harjoitellaan kotona suoremmaksi.

Kävimme myös eilen (la 7.7.) puolen päivän aikaan Keljon Citymarketin parkkipaikalla tekemässä kaupunkiosuutta. Meidän kohdallamme tämä tarkoitti käytännössä sitä, että paneuduimme tähän Vanin autojen jahtaamisongelmaan. Ja ongelma löytyy pääosin ALLEKIRJOITTANEESTA a_doh Vanilla on suuri työmoraali ja saalisvietti, joka purkautuu autoihin. Minulla on tapana jännittää, kun auto tulee -> kiristän hihnaa, epäröin ja tuijotan autoa. Tämä puolestaan antaa Vanille vahvistuksen siitä, että se saa jahdata autoja. Nyt Vanin hihna oli Kaisalla ja teimme erilaisia harjoituksia parkkipaikalla. Minä en saanut edes vilaista ohimeneviä autoja, vaan muutin suuntaa ja odotin,  että Vani ottaa kontaktin minuun. Tämä alkoi toimia, kun minä en antanut koiralle merkkiä siitä, että se saa jahdata autoja, ei sitä myöskään tapahtunut. Nyt minun on opetettava Vanille esimerkiksi katse-käsky, jonka annan kun auto on tulossa. Tällöin Vani joutuu käskyn alle, mikä tarkoittaa myös sitä, ettei autoon tarvitse reagoida. Lisäksi omat tavat on hylättävä... Koulutuksen lopussa naurettiin sille, kun Vani makoili parkkipaikan liepeillä ja katseli "laumaansa" rauhallisesti makuillaan. "Laumana" toimi siis suuri joukko autoja Rolling Eyes Nyt meidän pitää harjoitella kahdestaan sitä, että menemme rauhakseltaan katselemaan autoja esimerkiksi parkkipaikoille niin, että Vani joutuu makoilemaan vieressä. Itse en saa katsoa koiraa, vaan pitää ottaa esimerkiksi lukemista mukaan... Tässäpä menee mukavasti kesä, parkkipaikoilla hengaten a_bluesmile Mutta mitä tahansa Vanin puolesta... Kunpa vaan osaisin reagoida tuon koiran käytökseen oikein.

Meinasi muuten käydä tuolla parkkipaikalle köpelösti, kun Vani riuhtaisi yhtä autoa kohden ja sen valjaiden lukko napsahti auki. Se kaarsi suoraan auton eteen, joka onneksi liikkui niin hiljaa, että kuljettaja ehti pysäyttää ennen kuin sattui mitään kamalaa. Ja kerrankin tuo epeli tuli luokse pyynnöstä eikä lähtenyt säntäilemään parkkipaikalle. Huh, että pyöräytti mahassa pariin otteeseen. Uusien valjaiden ostoon siis (tai ainakin kaulapanta vielä varuille näihin harjoituksiin)....