Tmi Wow Wow -kurssi, Aholaidan kenttä, klo 17-18, kuuma sää.

Alkuun kontaktikävelyä, jossa heräteltiin koiria taas mukaan touhuun. Perusasentoon ottamisia, maahanmenoa, pysähtymisiä, leikkimistä, hiipimistä jne. Vanilla nousee tässä yleensä kierrokset, eli saattaa tuijotella muita ja urahdella -> ohjaajan täytyy ottaa kunnolla haltuun, ei aikaa/mahdollisuuksia tuollaiseen pelleilyyn.

Tämän jälkeen paikkamakuu, 2 min. ja völimatka n.  8 metriä. Kerran kävin palkkaamassa (hieman katseli muualle, niin kävin "muistuttamassa"). Rauhallisesti makaa, ei ennakoi perusasentoa tms. Tosi hyvä. -> välimatka pitemmäksi jatkossa, ajan vaihtelu.

Luoksetulo: Pitkällä matkalla ja eteen istuminen, jälleen napsahti päin, eli ei osaa jarruttaa. Tätä loppua otettava erillisenä liikkeenä. Mutta ei kuumene yli...

Tämän jälkeen kokeiltiin seuraamista kahdella eri tavalla.  Ensimmäisellä kerralla piti koiraa seuruuttaa niin pitkälle kuin näyttää, että koira jaksaa seurata. Tässä tuli itselläkin vähän tuijottelemista koiran suuntaan. Sitten kokeiltiin niin, että ohjaajan piti ikään kuin väistää koiran katse ja kääntää jopa selkää. Näin saatiin paljon pidempi seuraaminen. -> koiralle höpöttäminen pois, yksi isompi kiitos seuraamisen väliin riittää, painostuksesta eroon!

Loppuun tutustuttiin vielä ilman koiraa BH:n seuraamiskaavioon. Täytyy myöntää, etten taatusti muista oikeita askelmääriä. Lisäksi tuli sen verran jännitystä, että vaikka tehtiin tämä ilman koiraa niin kaikki ohjaajat "muistivat" tuijottaa koiraansa. Jo tässä huomaa sen, kuinka paljon itseä jännittää ja miten se siirretään koiraan.