Caron kanssa ollaan hiottu tämä viikko avon liikkeitä. Caro on ollut aika "villillä" päällä, eli leikkinyt ja ollut muutenkin tosi korkeassa vireessä. Välillä treenit ovat menneet siihen, että nauran sille kippurassa kun neiti hepuloi esimerkiksi kesken liikkeestä maahanmenon. Ollaan treenattu pääasiassa yksikseen, mutta torstaina (31.5.)käytiin Jaanan ja Neon luona Kuokkalanpellolla sekä lauantaina (2.6.) tokoilemassa Hannan ja Minjan kanssa Kortepohjan koulun kentällä. Ohessa vähän koostetta, missä vaiheessa liikkeet ovat:

Paikkamakuu tätä ollaan tehty sekä näkyvillä että piilossa. Aika on vaihdellut minuutista viiteen ja puoleen. Välillä olen palkannut, välillä en. Hiukan rauhaton se on, en tiedä, mistä se on nyt tullut takaisin. On kyllä hiljaa, mutta pitemmässä paikkamakuussa vaihtelee lonkkaa. Ei ole noussut istumaankaan.

Seuraaminen on mallillaan. Hyvällä kontaktilla tekee, vasemmalle käännös on edelleen se, missä erkaantuu. Ja välillä tulee vinoja perusasentoja. Oikealle käännös ja täyskäännös ok, myös liikkeelle lähdöt ja vauhdin muutokset kunnossa.

Liikkeestä maahanmenossa ei ole ollut ongelmia. Jotain outoa siellä kokeessa aina tapahtuu, kun ei mene kenttiin. Väärä äänensävy varmaan (?!)

Luoksetuloa ollaan treenattu ahkerasti. Sitä on tehty takapalkalla (palkka kannellisessa purkissa). Aloitettiin viikon alussa n. 10 metristä ja nyt ollaan tehty n.  20 metristä. Muutin myös käsimerkkiä. Tulee edelleen aika vauhdilla, mutta stoppaa paremmin. Käsimerkin vaihto auttoi paljon, Caro reagoi siihen paremmin.

Liikkeestä seisominen on aiheuttanut nyt harmaita hiuksia. Caro temppuilee sen kanssa ihan mahdottomasti. Välillä menee maihin, seuraavaksi saattaa kääntyä perään, kun menen taakse, ja loppuun vielä ennakoi perusasentoa. Mikähän mahdottomuus tähän on mennyt? Nyt olen vahvistanut jokaista liikkeen osa-aluetta erikseen. Katsotaan, miten lähtee toimimaan... Argh.

Noudossa on hiottu suoraa luovutusasentoa ja tulee nyt tiiviimmin viereen. Pitää paremmin suussa kapulaa kuin aikaisemmin. Saalistusta edelleen.

Kaukokäskyt ovat aika lailla ennallaan. Joskus ottaa häiriötä sen verran, että toinen istumaan nousu vaatii toisen käskyn. Kerran ei myöskään noussut perusasentoon maasta.

Hyppyä tehtiin vain Jaanan ja Neon parkkiksella. Ekalla kerralla tuli hypyn sivusta viereen. Tein onnistuneen suorituksen ja jätin siihen. Pitäisi tämänkin liikkeen olla kunnossa, eli ei pitäisi hioa.

Huomioita: Ohjaajan pitäisi muistaa se, että yksi onnistunut suoritus riittää. Nyt jään turhaan jankkaamaan liikkeitä ja se taitaa vain luoda epävarmuutta koiraan. Yksi onnistunut suoritus ja palkka siitä kertoisi varmasti koiralle paremmin sen, että "teit oikein". Mutta minä kun lähden tekemään toistoja ja kaikki leviää siinä vaiheessa käsiin (koira kokeilee vähän toisella tavalla jajaja). Perskules, että voin olla tyhmä. Koira kyllä osaisi ;)