Carolla ansaittu välipäivä tokosta ja suunnattiin Vanin kanssa tokoalokkaiden treeniin.

Aloitettiin liikkeestä seisomisella: Stoppasin namilla, kun ei olla ehditty harjoitella liikettä lelun kanssa *saamaton ohjaaja*. Pysähtyi kyllä hyvin, joten ei sen namilla pysäyttämisen kanssakaan taida olla ongelmaa.

Luoksepäästävyys: Pidin namia käsissäni vatsan seudulla, eli en enää pitänyt namia nenän edessä, kun Birgitta tuli katsomaan hampaat. Ei pakituksia eikä mitään. Pysyi hienosti paikallaan. Vani on kuulemma edistynyt tässä asiassa. Hieno juttu!

Seuraaminen: Tänään harjoiteltiin paikalla käännöksiä. Näitä ollaan tehty peilin edessä kotona (siis 90 asteen käännöksiä) ja Vani osaa aika hyvin käyttää takapuoltaan. Tehtiin 90 asteen käännöksiä sekä täyskäännöksiä oikeaan ja vasempaan. Oikealle kääntymisessä ei tarvitse namilla vedätystä, vasemmalle käännökset ovat hankalampia. Teki hienosti paikallaan nuo täyskäännökset, vaikkei olla aikaisemmin harjoiteltu. Kokeilin myös huvikseni sitä, että otin kaksi askelta oikealle. Tuli hienosti mukana... Nämä myös "työn" alle kunnolla :) Lisäksi otettiin seuraamista pari, kolme askelta ja palkka. Hakee kohtuu hyvin oikean seuraamispaikan ja asettuu perusasentoon. Silloin tällöin edistää. Birgitta myös käskytti seuraamispätkiä, joissa oli käännöksiä sekä täyskäännöksiä paikalla. Hienolla kontaktilla mentiin. Pikkuhiljaa olemme myös pääsemässä käsiavuista eroon, tänään tehtiin useita, ONNISTUNEITA pätkiä ilman käsiapua. Ne pätkät ovat tosi hyviä (vaikka itse kehunkin)...

Seuraamisten jälkeen tehtiin paikkamakuu.  Aikaa pari minuuttia, matka valinnainen. Olin noin 8-10 metrin etäisyydellä Vanista ja kävin palkkaamassa kolme kertaa. Rauhallinen paikkamakuu, kerran kierähti lonkalle, mutta jäi siihen. Kaikesta kiihkostaan huolimatta tuo epeli osaa rauhoittua paikkamakuuseen :)

Uutena asiana tuli mukaan hyppy. Ollaan muutaman kerran harjoiteltu niin, että vien namin esteen toiselle puolelle ja käsken Vanin hyppäämään. Irtoaa hyvin namin luokse. Näin jatkettiin tänäänkin. Lisäksi kokeiltiin kerran, ettei nami ollutkaan toisella puolella. Hyppäsi hyvin ja kääntyi estettä kohden pyynnöstä. En muistanut antaa mitään paikka-käskyn tyylistä, joten kokeiltiin uudelleen. Ei hypännyt, kun ei viimeksikään ollut namia. Joten palattiin takaisin siihen, että nami esteen taakse ja käsky hypylle. Pitää tehdä tätä useita toistoja ja sitten häivyttää sitä esteen toisella puolella olevaa namiapua hiljalleen pois.

Muiden tehdessä omia suorituksiaan, otimme vielä kaukokäskyjä. Istuin Vanin edessä ja otin aika monta maahan-istu-maahan -sarjaa. Pylly pysyy hyvin paikallaan, istu-käsky tarvitsee vielä kymmeniä toistoja. Mutta hyvällä mallilla ollaan.

Huomioitavaa: Vani hommia huolellisesti ja iloisesti, ei yrittänytkään olla isoa tyttöä ;) Käsiavun häivyttäminen seuraamisessa on helpottanut omaa liikkumista ja kyllä tuo epeli tajuaa, mitä on tehtävä ilman käsiapuakin. Liikkeestä seisominen ja maahanmeno pitää erottaa nyt toisistaan.