Suunnattiin Laukaaseen tokoilemaan. En ole treenaillut kummankaan kanssa viikkoon, joten lähdettiin vähän tunnustelemaan sitä, missä mennään. Caron kanssa otettiin liikkeitä reilulla palkalla.

Paikkamakuu: Aloitti vinkumisen paikkamakuun loppupuolella. Kävin ennen sitä palkkaamassa Caron ja palasin takaisin piiloon. Jatkossa pitää tehdä niin, että olen piilossa sen ajan mitä olen ja palkkaamisen jälkeen vapautan koiran. Tuota se ei kestä, että käyn vällillä näkyvissä. Tämä liike on aloitettava alusta, koska ihan liian epävarmaa tämä homma on. Seuraaminen: Pari pitempää pätkää, ok. Lisäksi vahvistin liikkeellelähtöä naksun avulla. Hyvästä kontaktista naksu ja älyttömät kehut. Saatiin alkuun hyvää "täpäkkyyttä". Liikkeestä maahanmeno: Maahanmenosta nopea palkka ja vapautus. Alkoi olla nopeampia maahanmenoja. Luoksetulo: Aloitin 20 metristä takapalkalla. Kolme hienoa stoppia. Kerran vielä 25 metristä ja hyvä pysähdys. Jätettiin näihin hyviin suorituksiin. Liikkeestä seisominen: Tämä oli alussa sekaisin. Otin käsimerkin kanssa stoppeja, mutta heti kun annoin käskyn, Caro meni maihin. Hiukan ihmetytti, kunnes laskin äänenpainoa vähän matalammalle. Heti toimi paremmin, luultavasti äänensävy on ollut hukassa. Mutta taakse menossa liikutti pari kertaa jalkojaan. Vahvistettiin sitten paikallaan seisomistakin. Loppuun saatiin yksi kokonainen ja ennen kaikkea hyvä liike :) Noutaminen: Vino luovutus, muuten tosi hieno. Vahvistettiin sitten vielä suoraa luovutusta. Pito ok. Kauko-ohjaus: Pari sarjaa. Ensimmäisessä ei noussut ekalla istumaan. Muut siirrot ok. Estehyppy: Ei mitään yritystäkään siihen, että olisi tullut esteen sivusta perusasentoon. Nopeat istumiset ja erinomaiset perusasennot.

Huomioita: Viime viikon kokeen katastrofi on siis johtunut täysin omasta mielentilasta, koska treeneissä ei ollut mitään häröilyyn viittaavaakaan. Paikkamakuu on kylläkin aloitettava alusta, sillä siihen on tullut nyt epävarmuutta. Aloitan todella lyhyistä paikkamakuista piilossa, ensin 10 s. ja palkka, sitten 20 s. ja palkka jne...Katsotaan helpottaako tilannetta. Torstain tokokoe vaan hirvittää tässä mielessä, mutta katsellaan ;)

Vanin kanssa otettiin alkuun seuraamista. Käsiapua olen häivytellyt kotona ja tänään treeneissä ei ollut enää käsiapua mukana. Tehtiin lyhyitä pätkiä ja hyvästä kontaktista ( +siitä ettei tökkinyt kättä), paljon palkkaa. Hyvin alkaa ymmärtää, ettei tarkoitus ole ollut seurata sitä kättä ;) Seuraamisia sekä irti että kytkettynä. Seuraamisen jälkeen tehtiin muutama liikkeestä maahanmeno, jotka olivat nopeita. Aloittelin myös sitä, että jatkoin himpun verran matkaa ja sen jälkeen vasta palkkasin. Pari ensimmäistä kertaa nousi ylös, mutta sitten pysyi jo paikallaan. Palasin sivulle ja pyysin perusasentoon, johon Vani tarvitsee käsiavun. Tehtiin yksi luoksetulo, jossa matkaa oli n. 15 metriä. Tuli nopeasti ja haki jo itsenäisesti (ilman käsiapua siis) edessä istumista. Palkkasin eteen ja pyysin perusasentoon. Paikkamakuun otin tähän väliin. Oltiin kahdestaan kaukalossa, aika oli noin minuuttia ja matkaa kymmenisen metriä. No problemos. Joten aikaa ja matkaa lisätään vähitellen. Palkkasin maahan ja pyysin perusasentoon. Loppuun harjoiteltiin vielä hyppyä. Nakkasin namin toiselle puolelle ja luvan saatuaan Vani sai hypätä toiselle puolelle. Hyppy oli aika kömpelö :O Tästä tehdään pikkuhiljaa liikettä...

Huomioita: Vani oli hyvässä vireessä ja käsiapujen vähentäminen on helpottanut omaa toimintaa. Liikkeestä seisominen tehdään lelupalkalla.