Alkuun liikkeestä maahanmeno, joka oli myös läksynä. Nopea ja suora. Ei moitittavaa.

Sitten luoksepäästävyys, nami oli apuna, pysyi vieressä, vähän väisti päänliikkeellä, ei sen kummempaa.

Paikkamakuu otettiin käskytettynä. Hyvä /suora maahanmeno, jäi hyvin, mutta hetken päästä hiipi perään. Palautin takaisin, palkkasin maahanmenosta ja jätin uudelleen. Nyt pysyi paikallaan, palkkasin pari kertaa välissä. Aika 2 minuuttia ja matkaa 5-8 metriä.

Luoksetulossa hiipi ensimmäisellä kerralla perään, palautin takaisin. Vaatii luultavasti katsekontaktin ennen jättöä, sillä toisella kerralla ei ollut mitään ongelmaa. Matkaa n. 10 metriä, tuli ihan suht nopeaan, en alkuun näyttänyt kädellä eteen istumista, joten lähestyi epäröiden. Tätäkin apua on häivytettävä pikkuhiljaa.

Aloiteltiin liikkeestä seisomista. Ollaan tehty seisomisharjoituksia näyttelyitä varten (tarkoituksena seisottaa vapaana) ja siinä olen pysäyttänyt liikkeestä. En ollut vielä päättänyt, pysäytänkö namilla vai lelulla. Pohdin asiaa ja luultavasti seisominen tullaan tekemään lelulla. Se on silloin paljon nopeampi.

Tehtiin myös seuraamista ja treenattiin käännöksiä. Meillä on seuraamisessa ongelma minun käsi, joka on ollut aivan liian pitkään apuna. Tämä apu pitäisi nyt häivyttää ja se on kyllä suurempi ongelma allekirjoittaneelle. Palattiin siis takaisin seuraamisen lähtöön niin, että käsi on alhaalla ja palkka heti kun Vani pitää kontaktin. Sillä pysyy alussa kontakti hyvin, mutta tipahtaa jos tehdään pitempää pätkää seuraamista. Nyt siis aloitellaan lyhyillä matkoilla ja pikkuhiljaa pidennetään, eiköhän se kontakti pysy sillä tavalla kunnossa.

Kontaktikävelyllä tehtiin pujottelu muiden koirakoiden ympäri. Hyvä, tiivis kontakti. Ei muita ongelmia kuin ohjaajan tapa pitää hihna kireällä. Pitäisi oppia luottamaan tuohon koiraan ;)

Loppuun tehtiin vielä istumasta maahanmeno kaukokäskyllä. Matkaa n. pari metriä, hyvin/nopeasti menee maihin.

Huomiot: Ohjaajan käsiavut jälleen enemmän häiritseviä. Niistä on päästävä eroon.