Kouluttajamme jää kesätauolla oman koiran treenaamisen takia. Tämän vuoksi halusin jutella Caron motivoinnista ja siitä, kuinka saamme sen oikeaan vireeseen koetilanteessa (ja myös treeneissä). Itse olen aina luullut, että Caro ottaa paljon häiriötä ympäristöstä ja sen vuoksi kontakti tippuu esimerkiksi seuraamisessa. Elinan mukaan tämä ei ole totta, vaan Caroa ei yksinkertaisesti huvita kun namia ei tipahda. Se heittäytyy siis välinpitämättömäksi ja nyt tuo osaaminen pitää vaatia siltä.

Seuraamisessa vaihdoin aina suuntaa, kun kontakti tipahti ja vaadin seuraamista (silkkihansikkain kylläkin). Caron pitää joutua saalistamaan palkkansa joka kerta ja tekemään töitä. Olen tämän kyllä tiennyt, mutta jotenkin en osaa palkata sitä oikein. Seuraaminen parantui huomattavasti tällä tekniikalla. Seuraaminen pitää saada nyt kuntoon, sillä se vaikuttaa niin paljon liikkeiden kokonaisvaikutelmaan.

Otin jättäviä liikkeitä: maahanmeno on nopeutunut, mutta palkka saisi tulla vieläkin nopeammin. Ei sekoittanut seisomista maahanmenoon, vaan jäi hyvin seisomaan. Kestää molemmissa taakse menon.

Luoksetulon stoppi: Takapalkka  on ollut viime päivinä käytössä ja laukkaa hienosti ennen stoppia. Ei kestä vielä kokonaista matkaa, lyhyemmällä matkalla stoppi on hyvä. Loppuosuutta ei olla nyt tehty.

Nouto: Saalisti kapulan, toi nopeasti takaisin. Luovutus liin kaukana, eli perusasento jäi kauaksi minusta. Piti kuitenkin kapulaa loppuun saakka suussa.

Kaukokäskyt: Tässä liikkeessä on parina päivänä ollut havaittavissa häiriöherkkyyttä. Ei aina rekisteröi ekaa käskyä, vaan nousee istumaan vasta toisella.

Estehyppy: Joo, neiti päätti tänään, että hypyn takana pitää mennä MAATE. Ei tajua, ei ymmärrä, miksi teki noin. Kaksi kertaa kokeiltiin ja molemmilla painui maahan. Sitten piti palkata nopeasti istumisesta ja vapauttaa. Tämän jälkeen teki pari onnistunutta, kokonaista liikettä. Eikö se sitten kestä odotusta, joka on ennen takaisintuloa. Perskules...