Käytiin läheisellä hiekkakentällä Vanin Donna-siskon ja Päivi-omistajan kanssa. Aloitin Caron kanssa. Menimme kentälle remmilenkin jälkeen ja Carolla oli vire korkealla (oli hepuloinut jopa hihnassa, mitä ei oikeastaan koskaan tee). Hyödynsin tätä ja revitimme alkuun nahkarukkasella, Caro taisteli hienosti ja sitten lähdettiin tekemään seuraamista.

Seuraaminen oli mieletöntä! Sen kanssa ollaan viime aikoina koettu jopa epätoivoa (haistelu, haahuilu, ei mua kiinnosta -asenne). Nyt tiivis kontakti, hyvät käännökset (vasemmalle käännöksessä meinaa irrota, mutta muuten ok), perusasennot kohdillaan ja hyvä juoksuosuus. Jes! Jätettiin tähän onnistuneeseen fiilikseen.

Luoksetulon stopit: Aloitettiin n. 10 metristä. Ekalla kerralla karkasi takapalkalle, mutta sen jälkeen alkoi liike toimia. Lähtee vauhdilla liikenteeseen, stopin jälkeen liikkuu hiukan. En itse tiedä, miten paljon, mutta pysähtyy aikas nopeasti. Venytettiin matkaa 20 metriin. Samalla mallilla jatkui. Yleensä stopin jälkeen annan luvan takapalkalle, joskus teen loppuosan. Vauhtia riittää myös sivulle tuloon.

Noutaminen: Otettiin kokonainen nouto, jolloin saalisti kapulan. Luovutusasento vino. Jätin koiran istumaan ja tiputin kapulan itse maahan. Kävelin vähän matkaa ja pyysin tuomaan. Vedätin namilla oikeaan perusasentoon. Ei sylkäise kapulaa, vaan luovutus on ok. Näitä perusasento-harjoituksia pari toistoa ja sitten uusi kokonainen. Oli rauhallisempi suoritus ja perusasento parempi. Kyllä tästä varmaan liike tulee ;)

Kaukokäskyt: Tämä on suhteellisen varma liike. Nousee istumaan, vaikka katselisi muualle.

Liikkeestä jätöt: Tein näitä pari loppuun ja molemmat toimii. Maahanmeno saisi olla himpun verran nopeampi, mutta muuten ok. Ei sekoittanut liikkeitä ja kestää taaksemenon.

Vanin kanssa harjoiteltiin samoja juttuja, mitä tehtiin perjantaina tokokoulutuksessa.

Paikkamakuussa: oli matkaa n. kuusi metriä ja aika vaihteli. Välillä palkkasin ja välillä kiertelin koiran ympäri. Jälleen tipahti lonkka-asentoon.

Seuraamisessa: yritän häivyttää käsiapuja ja sen kanssa tehtiin töitä. Kontakti tipahtaa hetkeksi, kun lopetan kädellä ohjaamisen. Kontakti kuitenkin palautuu. Kokeilin myös seuraamista lelun kanssa, meni aluksi lelun tuijotteluksi, mutta sitten saatiin pari pätkää. Pitäisi siirtyä saalispalkkaukseen seuraamisessa, on nimittäin vieläkin paremman näköistä tuo tekeminen silloin.

Luoksetulo: Tänään ei hiipinyt perään. Matkaa n. 15 metriä, nopea luoksetulo ja hyvä eteenistuminen. Otin uudelleen vielä lelupalkalla ja ilman eteenistumista. Hain siis lelulla vauhtia luoksetuloon.

Liikkeestä maahanmeno: Muutamia lelun kanssa. Nopeita edelleen...

Vanin kanssa leikittiin lopussa patukalla ja leikki on kehittynyt huomattavasti. Vania tuo lelua minulle eikä omi sitä. Wau, kehitystäkehitystä :)