Vanin tokotreenit tokoalokkaat-kurssilla jatkuivat.

Luoksepäästävyys: peruutti ensimmäisellä hiukan. Birgitta lähestyi uudelleen ja jälleen peruutus. Kolmannella kerralla antoi katsoa hampaat hienosti. Muisti varmaan viime kerran, jolloin Birgitta tunnusteli Vanin selkää ja löysi sieltä jumissa olleen kohdan. Tämä liike vaatii harjoittelua.

Paikkamakuu: Matkaa oli n. kolme metriä ja aikaa parisen minuuttia. Rauhassa oli, vierähti jossain vaiheessa lonkalleen. Tippuu aika usein lonkka-asentoon. Tärkeintä kuitenkin rauhallinen paikkamakuu, vaikka vieressä ollut koira nousi pariin otteeseen. Palkkasin suoraan maahan. Ei yritä koskaan nousta istumaan perusasentoon, kun menen koiran viereen. Hyvällä mallilla.

Seuraaminen: Otettiin seuraamista niin, että koira perusasentoon, seuraa-käsky, pari askelta ja liike seis. Vani ei pysähdy kunnolla perusasentoon, välillä on ok, mutta sitten saattaa edistää ja istahtaa huomattavasti edemmäs. Oma liike saa olla reipas, että menee hyvin. Liikkeelle lähdän kontakti pysyy hyvänä. Käsiapua on edelleen mukana enkä osaa jostain syystä häivyttää sitä.

Luoksetulo: Jätin Vanin paikalleen, mutta pari kertaa lähti hiipimään perään. Birgitta sanoi, että lähden liian epävarmasti liikkeelle. Napakka paikka-käsky ja itsevarma lähtö. Kävelin n. 10 metriä, kutsu ja eteenistuminen namilla vedättäen. Edessä istuminen hiukan vino. Koiran vierestä lähtöä ja eteenistumisen suoruutta harjoiteltava.

Liikkeestä maahanmeno: Tätä tehtiin lelun avulla. Ekana leikki ja sitten käsky maahan. Avustin omalla kropalla maahanmenoa. Nopeasti läsähtää maahan. Kontaktikävelyllä otettiin sivusta maahanmenoja. Ei rekisteröi aina käskyä. Oma äänenpaino vaihtelee hirveästi ja veikkaan, että tuo on siitä vähän "ulalla".

Kaukokäskyt: Aloiteltiin maahan-istu -yhdistelmää namin avulla. Nousu istumaan saisi olla nopeampi, mutta ei olla hirveästi sitä otettu. Tällä hetkellä koen maassaolon tärkeämmäksi.