Vanin juoksut on nyt pidetty ja päästiin pentuagin viimeiselle kerralle. Ryhmä jatkaa tuollaisenaan jatkossakin, joten luultavasti osallistumme silloin tällöin koulutukseen. Tänään aloitin homman niin, että Vanin piti olla rauhallinen ennen kuin tehtiin mitään. Jos haukkui, kielto ja tekeminen loppui. Katseltiin tosi pitkään muiden tekemistä ja harjoiteltiin rauhassa olemista. Sen jälkeen otettiin vain A:n ja keinun ylösmenokontakteja, käskytin "koske" ja palkka oli suoraan esteen alussa. Ei menty varsinaisia esteitä, vaan treenattiin pelkästään koske-käskyä. Sitten muutaman kerran hypättiin rengasta mini-korkeudelta, ei pelännyt, hyppäsi nakin perässä. Loppuun (kun muut olivat lopeteltiin) kokeiltiin aita - putki - aita - putki -yhdistelmää. Aitojen rimat olivat täysin maassa, eli harjoittelemme nyt pelkkää ohjausta ja hallintaa. Hyppyjen aika on sitten joskus... Haki hienosti eka aidan jälkeen putken, ei ongelmia. Itse ehdin valssata putken jälkeen, mutta heti tökkäsi kun olin Vanin vasemmalla puolelle. Se hakee koko ajan tokomaista paikkaa. Sitten, kun se kohta onnistui niin toiseen putkeen meno tökkäsi. Oma vauhti töksähti ja silloin pysähtyi koirakin. Kun oma liike jatkui, ei ongelmia. Vani kuuntelee hyvin käskytystä, mutta ohjaajalla on vaikeuksia suhtautua epelin vauhtiin. On se niin erilainen... Parin viikon päästä uudelleen!

Olin tänään aikaisemmassa tokoryhmässä. Caron toko alkoi noudolla. En ole aikaisemmin näyttänyt noutoa Elinalle. Otettiin heti kokonainen liike, Caro pureskeli kapulaa ja luovutusasento oli vino. Ohjeeksi sain katsella taivasta, kun Caro tekee palautuksen. Heti toimi, ei pureskelua ja suora luovutus. Kyseessä siis paineistuminen, ei saa tuijottaa Caroa, kun se palauttaa kapulan.

Noudon jälkeen näytin vielä luoksetulon stopin. On kuulemma hyvällä mallilla, nyt on pidennettävä matkaa. Palkkana voisi Elinan mukaan olla pallo tai takapalkka. Takapalkalla ollaan tuota tehtykin, sen avuksi voisi ottaa vielä naksun.

Seuraaminen ok, vasemmalle käännöstä hiottava. Kontakti pysyvää.

Jätöissä painui maihin, vaikka olisi pitänyt seistä. Ei uskalla yhtään vilkaista koiraa, kun antaa odota-käskyn - painuu muuten maahan. Maahanmeno on nopeutunut, siitä pitää olla tyytyväinen. Vahvistin seisomista jälleen käsimerkillä, sen jälkeen luonnistui paremmin.

Kaukokäskyt ok. Ei ongelmia.

Estehypyssä palkkasin ekana istumisesta ja sen jälkeen kutsuin takaisin. Eka kerralla tuli esteen ohi luokse. Caro hyppäsi niin, että painui enemmän (minusta katsoen) oikeaan nurkkaan. Tämä vaikeutti takaisin hyppyä, joten tätä on katsottava tarkemmin jatkossa. Otin liikkeen uudelleen ja sitten sivulle tulo tapahtui hypyn yli.

Loppuun otettiin paikkamakuu. Menin piiloon ja olin siellä melkein pari minuuttia. Palasin näkösälle ja koiran sivulle sitten, kun muut tulivat piilosta. Paikkamakuussa Caro oli kuulemma ollut terävän näköisenä, ei vinkumista tai muuta hermoilua. Tämä paikkamakuu tuntuu sopivan paremmin kuin alokkaan paikallaolo. En ole paineistamassa koiraa...