Illalla vielä Aholaidan kentälle Caron kanssa treenaamaan. Heti alkuun muutama noutoharjoitus: ollaan harjoiteltu noutoa enimmäkseen kotona Tänään muutama kokonainen liike, otti jonkin verran häiriötä muista. Selkeästi epävarmuutta tässä liikkeessä silloin kuin on muita paikalla. Helpotin niin, että aluksi pideltiin kapulaa, sitten siirryttiin sivulletuloon kapula suussa. Loppuun varsinainen liike, kerran pudotti kesken kaiken ja pari kertaa jäi ikään kuin etsimään kapulaa (ei mukamas löytänyt). Mutta sitten taas palaset loksahti paikoilleen ja saatiin kaksi onnistunutta suoritusta. Luovutus sivulla on hiukan väljä ja meinaa pompsahtaa taaksepäin, kun otan kapulan. Tähän tarvitaan siis lisää harjoitusta...

Treenin toisena teemana oli noudon lisäksi paikkamakuu. Ensimmäinen avon koe tulee meillä olemaan juuri Aholaidan kentällä, joten siellä on hyvä harjoitella paikkamakuuta. Yhden kerran otin reilun puolen minuutin paikkamakuun ihan itsenäisesti. Ei ollut siirtynyt mihinkään sinä aikana, joten oletan kaiken olleen ok. Toisella kerralla pyysin Hannaa katsomaan, mitä oikein piilossaolon aikana tapahtuu. Oli kuulemma haistellut muutaman kerran, mutta muuten ollut jopa alon paikkamakuuta rauhallisempi :0 Hyvä!

Tahkottiin myös luoksetulon stoppia, olen harjoitellut nyt kotona takapalkan kanssa ja toin sen ensimmäisen kerran treenikentälle. Hyvin toimii, pari askelta tulee käskyn jälkeen, jos otetaan pitemmältä matkalta. Noin 8 metrin matkalta pysähtyy heti. Käytän samaa käskyä sekä ennen stoppia että sen jälkeen. Tämä on vähentänyt ennakointia. Pari läpijuoksua oli myös mukana.

Lisäksi otettiin seuraamista: vedätin makupalalla käännöksissä, sillä niissä meinaa irrota. Kokonaisuudessa kohtuu hyvä kontakti, meinaa tipahtaa liikkeelle lähdössä, joten sitä on nyt treenattava myös.

Jätöt olivat ok, paikkamakuuta nopeutin jälleen leikittämällä. Seisominen on alkanut vahvistua, eli ei tule tepastelua, kun palaan koiran taakse. Kaukokäskyt ok.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vania en ole unohtanut, vaikka en ole vähään aikaan kunnolla kirjannut meidän treenejä. Enimmäkseen ollaan treenailtu kotosalla ja läheisellä hiekkakentällä. Tokojuttujen sijasta harjoitellaan lenkillä luoksetuloja sekä autojen paimentamisen lopettamista. Mutta seuraavassa Vanin tokojuttujen tilanne.

Paikkamakuu: Matkaa on ollut korkeintaan viisi metriä ja aikaa noin minuutti. Pysyy rauhallisena, mutta aika ajoin vaarana, että hiipii luokse. Yleensä ei ole silloin tajunnut paikka-käskyä lainkaan (-> liikaa intoa).

Seuraaminen: Ollaan pidetty seuraaminen tosi lyhyenä, pääasiassa otettu lähtöä ja pysähtymistä (eli sitä perusasennon siirtymistä paikasta toiseen). Seuraamisen lähdössä ollaan vähennetty makupalalalla ohjaamista, tavoitteena häivyttää pakupalalla ohjaus pikkuhiljaa pois.

Liikkeestä maahanmeno: Tämä menee ilman käsiapua, en ole vielä jatkanut matkaani kuin korkeitaan pari metriä. Maahanmeno on nopea.

Luoksetulo: Luoksetuloa varten ollaan harjoiteltu paikalla istumista enkä ole ottanut varsinaisia luoksetuloa istumisesta ollenkaan. Yleensä heitän makupalan itsestäni pois päin ja pyydän luokse. Ohjaan vielä namilla eteen istumaan. Hyvä /  suora edessä istuminen.

Liikkeestä seisominen: Tarvitsee käsimerkin, mutta pysähtyy käsimerkillä nopsaan. Tarvitsee paljon toistoja.

Estehyppy: Tätä ei olla otettu kotona lainkaan. Odotellaan treenien jatkumista.

Noutokapula: Ottaa innokkaasti suuhun, nostaa maasta, mutta pitoa on harjoiteltava,