Lenkin jälkeen parkkeerattiin tuohon läheiselle hiekkakentälle.

Aluksi Vanin kanssa seuraamisen lähtöä: katsekontakti alkaa pysyä, vaikken pitänyt kättä koko aikaa avustamassa. Lyhyt, tiivis seuraaminen ja palkka siitä.

Sitten liikkeestä maahanmeno: heti maahanmenon jälkeen palkkasin enkä vielä jatkanut omaa matkaa. Nyt ei tarvinnut edes ensimmäisellä kerralla käsimerkkiä. Tuo maahanmeno on tosi hyvä liike Vanilta.

Otin vielä paikkamakuuta (Caro vieressä), matkaa n. 10 m ja aika ehkä puoli minuuttia. Ei ongelmia, palkka suoraan maahan.

Lisäksi vahvisti paikalla istumista, sillä se on jäänyt vahingossa vähemmälle huomiolle. Jätin Vanin ja kävin n. 10 metrin päässä ja tulin takaisin. Pari kertaa meinasi hiipiä perässä, palautin paikalleen, toisin käskyn ja palkkasin nopeasti, jos pysyi paikallaan. Sen jälkeen yksi onnistunut suoritus.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Caron kanssa aloitettiin seuraamisella. Aika lyhyt pätkä, jossa käännökset molempiin suuntiin, täyskäännös, juoksuosuus sekä pari perusasentoa. Käännöksissä irtosi hiukan, mutta korjasin omaa vartalon liikettä selvemmäksi ja se auttoi. Ei kauheasti moitittavaa.

Liikkeestä maahanmeno: eka yritys oli hidas, joten otin koiran uudelleen mukaan seuraamiseen. Uudessa yrityksessä käänsin hiukan päätä ennen käskyä, heti nopeampi maahanmeno. Tarvitsee siis tällaisen lisäkäskyn (ainakin tässä vaiheessa), että maahan tipahtaminen on nopea.

Otettiin useampi luoksetulon stoppi. Kokeilin takapalkkaa ja aikaisemmin olen käyttänyt ennen stoppia tule-käskyä. Vaihdoin sen nyt tänne-käskyksi, joka minulla on loppuosassakin. Ei ennakoinut pysähtymistä ja stopit olivat kohtuullisen nopeita. Ehkä himpun verran topakampi saisi tuolla stoppi olla, mutta testaillaan nyt ekaksi takapalkkaa tässä liikkeessä ja mitä se liikkeelle tekee.

Liikkeestä seisominen: pysähdys oli nopea, taaksemenossa ei mitään tepastelua ja rauhallisesti paikallaan. Myöskään perusasentoa ei ennakoinut. Jätin yhteen onnistuneeseen suoritukseen.

Kaukokäskyt: yksi istumaan nousu ja yksi maahanmeno, molempien jälkeen palkka. Kaikki ok.

Otettiin vielä kotipihassa paikkamakuuta. Jätin Caron pihan puolelle maahan ja menin kadun puolelle puuvaraston taakse piiloon, aika n. 1,5 min. Pari kertaa kurkkasin, onko koira vielä paikalla. Siellä se katselin täysin samassa asennossa. Tätä pitää kyllä treenata avustajan kanssa, kun itsekseen ei tiedä yhtään, mitä siellä piilon takana tapahtuu :)