Päivällä otin pientä tokotreeniä molempien kanssa. Aloitin Caron kanssa paikkamakuulla, aikaa meni reilu 2,5 minuuttia. Rauhallinen suoritus. Sen jälkeen seuraamista, joka oli pitkästä aikaa UPEAA :) Käännökset suhteellisen tiiviitä molempiin suuntiin, juoksuosuuteen siirtyminen onnistui hienosti ja perusasennot tulivat aivan oikealla tavalla. Palkkasin vasta lopussa, vaikka tein pitkän pätkän seuraamista. Nyt napsahti palaset kohdilleen. Seuraamiseen jälkeen liikkeestä maahanmeno, joka oli aika nopea. Mutta sen jälkeen otin vielä leikin avulla muutaman maahanmenon ja hain leikin avulla siihen vähän vauhtia. Luoksetulo oli tyylipuhdas, nopea ja tiivis perusasento. Liikkeestä seisominen oli myös nopea eikä tänään ollut merkkiäkään perusasennon ennakoimisesta. Myös kaukokäskyt onnistuivat, nopeat siirtymät eikä ennakointia maahanmenossa. Todella hienoa! Lopuksi vielä noutoa. Aluksi annoin kapulan Carolle ja otettiin vaan sitä, että pitää kapulaa rauhallisesti suussaan. Ihan ok pitoja. Sen jälkeen otin kokonaisen noudon pariin otteeseen, ekalla kerralla pudotti kapulan tullessaan luokse. Annoin käskyn uudelleen ja toi kapulan perille saakka. Palkkasin hillitysti. Sen jälkeen uudelleen ja siitä tuli hyvä suoritus. Ei jäänyt pelleilemään kapulan kanssa, vaan tuli hyvin sivulle. Hieman saalistaa kapulaa, mutta olkoon vielä tässä vaiheessa sellainen. Vanin kanssa otettiin vähän seuraamista, liikkeestä maahanmenoa (lelupalkalla) ja paikkamakuuta.

Tänään oli Vanin pentuagilityn kolmas kerta ja teemana olivat kontaktiesteet. Aluksi harjoittelimme puomia, joka oli nostettu alemmas, eli ei ollut varsinainen este. Laitoin nameja sekä ylös- että alasmenokontakteille. Ei mitään ongelmia siinä, etteikö tuo olisi uskaltanut mennä. Etsi nameja ja katsoi tarkkaan minun kättä. Pitää muista "viedä" tuota alussa käden avulla, sillä heti kun oma käsi näytti eteenpäin niin tuo meni tosi hyvin puomin. Jos käsi näytti huonosti niin meno oli hiukan, sanoisinko, sähläämistä :) Lopussa alkoi tulla alasmeno todella vauhdikkaasti, mutta jäi joka kerralla kontaktialueelle syömään nameja. Hieno alku puomille! Puomin jälkeen siirryttiin keinulle. Tässäkin vaadin pysähtymään ensin ylösmenolle (nami kontaktialueella). Nameja oli myös alastulolla. Keinulla oli myös apuohjaaja, joka hidasti keinun liikkeen. Pari kertaa meinasi tippua keinun mennessä alas ja ihan vaan sen vuoksi, etten näyttänyt mihin on mentävä. Vani ei kuitenkaan säikähtänyt tms, vaan meni uudelleen yhtä innoissaan. Sitten kun otin kädenliikkeen avustamaan niin penska tajusi heti, mistä on kyse. Niiasi jopa keinun mennessä alas. Todella nopeat hoksottimet! Lopuksi otettiin vielä A-estettä, joka oli matalalla. A:lla ollaan aiemmin harjoiteltu sitä "koske"-käskyä ja pysähtyy upeasti ylösmenolle. Sitten jatkettiin koko A. Ei taaskaan merkkejä jännityksestä tai muusta, pysähtyi myös alastulolle "koske"-käskyllä. Ihana treeni, vaikkakin alussa oli taas sitä muille komentamista (eli jos ei itse tee mitään, niin on pakko komentaa, kun muut tekevät *mie haluun, mie haluun*)...

Caron kanssa otin lyhyen treenipätkän agia, jossa teemana oli kepit. Otin erilaisia kulmia kepeille ja hain varmuutta tekemiseen. Tänään vauhti oli kepeillä taas entisenlaista. Hienosti haki ensimmäistä väliä. Loppuun otin vielä toko-hyppyä, kun ei olla sitä otettu pitkään aikaan. Hyvä irtoaminen ja pysähtyminen eikä ennakoinut perusasentoon siirtymistä. Hyvä! Tuohon perusasento-ennakointiin olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota ja on näemmä oppi alkanut mennä perille. Hauskaa agi-toko-revittelyä :)