Sieltä se nyt tuli. Se TK1-koulutustunnus... Pisteitä oli nipin napin se ALO1:een tarvittavat, eli 161 :) Onnistuessa meillä olisi mahdollisuus isompiinkiin pisteisiin, mutta näin tällä erää. Tuomarina toimi Marko Puranen. Ohessa vielä kokeen osa-alueet selityksineen:

1. Luoksepäästävyys: 10 (x1)

2. Paikalla makaaminen: 10 (x3) - Pää kyllä kääntyili, mutten kuullut vikinää tms. Oikein hieno suoritus!

3. Seuraaminen kytkettynä: 7 (x2) - Haistelua jälleen ja sen vuoksi jätättämistä. Lisäkäskyistä alennuksia.

4. Seuraaminen taluttimetta: 7 (x4) - Sama juttu kuin edellisessä.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 6,5 (2) - Hidas maahanmeno, otti muutaman askeleen. Tuomarin mukaan koiralla kestää käskyn rekisteröiminen vähän turhan pitkään. Ei noussut perusasentoon ensimmäisellä käskyllä, vaan jouduin antamaan lisäkäskyn.

6. Luoksetulo: 8 (x3) - Tuli vauhdilla, mutta jälleen jäi taakse haistelemaan. Jouduin antamaan toisen käskyn, sen jälkeen tuli sivulle.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7 (x2) - Ei mennyt perusasentoon, eli jälleen lisäkäsky ISTUMISEEN.

8. Estehyppy: 10 (x2)

9. Kokonaisvaikutus: 8 (x1) - Tuomari sanoi, että haistelu vaikuttaa kokonaisvaikutukseen. Hän näkee, että koirassa on potentiaalia ja siellä näkyy välähdyksiä kunnon osaamisesta, mutta haistelu rokottaa...

Samoilla linjoilla olin tuomarin kanssa. Tuo haistelu on saatava kuriin jollain tavalla, ikään kuin tuo neiti olisi tajunnut, etten koetilanteessa voi puuttua siihen haisteluun. Se pistetään aisoihin ennen AVO:on siirtymistä.  Olen kuitenkin onnellinen TK1-koularin vuoksi. Nyt kirsut kohti avoimen pyörteitä...