Tänään oli vuorossa pari lyhyttä harjoitusta. Molemmat menivät Carolta tosi hyvin. Ei suurempaa moitittavaa. Ensimmäisessä harjoituksessa kulmakivinä olivat takaaleikkaus putkelle, keinu, keppien haku "väärältä" puolelta ja täysin pimeä kulma putkelle. Takaaleikkaus toimi tosi hyvin ja keinuun on tullut ihan älyttömästi vauhtia siihen nähden, mitä se joskus oli. Carosta näkee sen, ettei nyt enää pelota :) Keppien haku oli erinomainen, itse kiirehdin keppien loppupäässä jo putkeen vientiä ja sen vuoksi Caro tuli kaksi kertaa toiseksi viimeisestä kepinvälistä pois. Pidin noiden jälkeen rintamasuunnan loppuun asti kohti keppejä, puristin siis Caron pysymään kepeillä. Homma alkoi toimia. Caro haki hienosti pimeän pussikulman ja irtosi seuraavalle esteelle takaaleikkauksella, vaikka ohjaajan piti tehdä aluksi persjättö. Loppusuoralla irtosi nätisti. Kun ohjaaja vielä tsemppasi jatkossa niin persjättökin onnistui ja loppusuoralle meno oli huomattavasti siistimpi. Caro pudotti kerran aidan kepin kunnon ryminän kera, se ei ole pudottanut oikeastaan koskaan rimoja ja sen vuoksi jäinkin katsomaan pudotusta ihan suu auki. Sanna sanoi, että caron ponnistus epäonnistui jostain syystä ja sen vuoksi rima tuli alas. Otin kohdan uudelleen eikä mitään "kammoja" näyttänyt jääneen.

Toisessa harjoituksessa oli heti alkuun aidan jälkeen pitkä vienti keinulle. Ensimmäisellä kerralla Caro sujahti minun selän takaa keinulle, ohjauksen olisi pitänyt olla siis suoraviivaisempi. Toisella yrityksellä oma paikka oli huomattavasti parempi eikä tuollaista seläntakaa pujahtamista päässyt tapahtumaan. Loppuradalla vielä valssattiin ja vietiin koira putkeen. Putkelle vienti tökkäsi kerran ja se johtui täysin siitä, etten vienyt koiraa tarpeeksi pitkälle. Oli kyllä vauhdikas treeni, Caro liikkuu (omasta mielestäni) aivan upeasti, lukee jo itse rataa, mutta kuuntelee hienosti käskytystä. Kyllä tässä tekisi jo mieli kisoihin!

Agilityn ohella otin vähän tokoa. Kokeilin, miten kaukokäskyt toimivat häiriössä. Ja eivät ne toimineet. Caro pompautti takapuolta, vaikka olin siitä n. puolen metrin päässä. Piti näyttää tooodella rauhallinen käsimerkki, että pylly pysyi paikallaan. Otin kuitenkin tosi lyhyellä välimatkalla muutaman onnistuneen suorituksen ja palkkasin kunnolla. Tämä liike toimii rauhallisessa paikassa, mutta Caro ei siedä yhtään häiriötä ja takapuoli alkaa liikkua heti. Otin paikkamakuun n. 15 metrillä suuressa häiriössä, Carolla oli tosi suora asento ja mitään ääniä ei kuulunut (treenikaveri kuunteli vierestä).

Vani lähti mukaan Laukaaseen Caron agilitytreeneihin. Vanin kanssa harjoiteltiin hieman keppejä. Tänään ohjaaja oli joko liian hidas tai liian nopea namilla vedätyksessä. Ohjaajan sähellyksestä huolimatta Vani hakee jo nätisti ensimmäistä väliä ja etenee hyvin namin avulla (jos vaan ohjaaja osaa viedä oikein). Otettiin maksimissaan kuudella kepillä, enimmäkseen neljällä. Välillä rauhoittiin istumaan keppien eteen eikä tehty mitään. Näin vältettiin se, ettei Vani kiihtynyt liikaa.

Keppien lisäksi otin perusasentoa. Vani tulee vauhdikkaasti perusasentoon ja vaadin tänään rauhoittumista sekä kunnon kontaktia. Meni hyvin. Harjoiteltiin myös paikkamakuuta. Pysyin lähellä suuresta häiriöstä johtuen ja Vani pysyi paikallaan. Palkka tuli aika usein. Lopuksi pari luoksetuloa niin, että treenikaveri piti Vania kiinni ja kävelin n. 10 metrin päähän. Otin eteen istumaan, istuminen oli suora ja luoksetulo vauhdikas. Ei edes katsellut ympärilleen, vaikka pari koiraa treenasi agia. Lopuksi reviteltiin vielä motskupatukoilla.